Remedii naturale pentru hemoroizi

Pentru un tratament corect al hemoroizilor, trebuie să ținem cont întotdeauna de faptul că prevenirea este cea mai bună armă. Hemoroizii pot fi declanșați, de fapt, de un comportament nesănătos și de un stil de viață greșit. Constipația netratată, stresul, fumatul și alimentația nesănătoasă sunt cauzele asupra cărora putem acționa pentru a încerca să limităm apariția hemoroizilor.

Dacă problema este deja prezentă, putem totuși atât încerca să o limităm cu produse de origine naturală. Acestea pot fi un ajutor prețios în acele cazuri în care medicația nu este necesară și, de asemenea, ajută la amânarea intervenției chirurgicale chiar și pentru o perioadă lungă de timp.

Ceea ce nu trebuie să neglijăm niciodată, pe lângă o alimentație sănătoasă, reducerea stresului și a comportamentelor rele, cum ar fi fumatul, este menținerea unui tranzit intestinal corect, evitând perioadele de constipație severă care durează mult timp.

REMEDII NATURALE PENTRU O BUNĂ MOTILITATE INTESTINALĂ

Dacă doar alimentația nu este suficientă pentru a preveni constipația, se pot folosi remedii naturale pentru a promova motilitatea intestinală. Pe piață există de toate felurile, care pot fi adaptate la fiecare nevoie în parte. Trebuie evitate însă laxativele puternice, cum ar fi uleiul de ricin, deoarece s-ar risca o iritare excesivă a pereților intestinali, ceea ce nu ar face decât să înrăutățească situația.

Foarte eficient este psyllium, care se caracterizează prin numeroase efecte benefice. Învelișul mucilaginos al semințelor acestei plante își mărește volumul de până la 25 de ori în contact cu apa. Acest lucru atrage lichidul în lumenul intestinal, stimulând motilitatea acestuia. Scaunele vor fi mai moi și va fi mult mai ușor de evacuat.

Semințele de psyllium sunt un excelent remediu natural pentru hemoroizi. De asemenea, acestea au proprietăți prebiotice care ajută la întărirea sistemului imunitar. Acest remediu nu este bun doar pentru constipație, ci și pentru diaree, deoarece poate absorbi excesul de lichid. De aceea, este un supliment foarte util în cazul hemoroizilor și al fisurilor anale: regularitatea intestinală ameliorează mult disconfortul cauzat de hemoroizi.

Pe piață există și alte tipuri de suplimente pe bază de fibre vegetale sau de probiotice, utile pentru regularizarea tranzitului intestinal. Sfatul este să vă consultați medicul dumneavoastră care, cunoscând caracteristicile personale, vă va putea recomanda cel mai bun.

REMEDII NATURALE PENTRU HEMOROIZI: GĂSIȚI AJUTOR ÎN NATURĂ
În ceea ce privește tratamentul hemoroizilor atunci când aceștia sunt deja prezenți, remediile naturale ne pot veni în ajutor, mai ales dacă disconfortul este minor și nu necesită medicație. Până în prezent, medicamentele pentru hemoroizi nu pot rezolva definitiv problema, ci doar calmează simptomele, oferind pacientului o ușurare a disconfortului asociat acestei afecțiuni.

Deși multor persoane le este teamă să se gândească la o intervenție chirurgicală, aceasta este singurul mijloc cu adevărat eficient de combatere a problemei hemoroizilor. Tehnicile moderne, cum ar fi crioterapia selectivă, nu au contraindicații, nu necesită pregătire și au un timp de recuperare atât de scurt încât este posibil să se revină la activitățile normale încă din ziua operației.

Înainte de a decide să recurgeți la acest tratament, este încă posibil să folosiți remedii naturale pentru hemoroizi, care oferă o ușurare imediată și ajută la încetinirea dezvoltării lor.

Sunt mai bune cremele împotriva hemoroizilor sau suplimentele orale?

Au fost formulate diverse creme și loțiuni care se aplică local și care combină un efect antiinflamator și calmant cu unul de ameliorare a durerii, cu ajutorul cărora simptomele hemoroizilor pot fi ameliorate rapid.

Consumul de extracte și preparate pe cale orală este, de asemenea, posibil. În acest caz, acțiunea lor nu este specifică hemoroizilor, ci acționează mai degrabă asupra circulației sanguine, favorizând în consecință circulația sângelui în tractul venos supus hemoroizilor, care vor avea astfel tendința de a se dezumfla.

Acesta este cazul viței roșii, unul dintre cele mai puternice remedii pentru bunăstarea venelor noastre. Ea are acțiuni astringente, vasoprotectoare și antispastice. De fapt, este folosită pe scară largă în tratamentul varicelor, al flebitei și al diferitelor afecțiuni legate de sistemul circulator.

Alte preparate împotriva hemoroizilor sunt:

  • Castanul de India: are proprietăți vasoconstrictoare și protejează pereții venelor de slăbire;
  • Ciprul: îmbunătățește mult circulația sângelui datorită prezenței flavonoidelor și polifenolilor;
  • Helichrysum: în cadrul remediilor naturale pentru hemoroizi regăsim adesea ca ingredient helichrysum, care are proprietăți calmante și analgezice și favorizează buna circulație a sângelui prin reducerea edemelor;
  • Hamamelis: proprietățile vasoprotectoare ale acestei plante o fac capabilă să acționeze împotriva tulburărilor venoase, ceea ce o face un aliat prețios împotriva hemoroizilor;
  • Aloe Vera: Aloe Vera este, cu siguranță, cel mai cunoscut ingredient activ, datorită marii varietăți de utilizări care i se pot da. Deși în farmacii se găsesc tot felul de produse pe bază de aloe, atât pentru aplicații locale, cât și sistemice, se poate folosi și frunza proaspătă. Prin tăierea frunzei, se poate colecta gelul intern care, masat pe zona afectată, va oferi imediat o ușurare și mai intensă a hemoroizilor.

Lasă un comentariu